Top Player

Mislav Orsic
GNK Dinamo Zagreb
striker - Linksaußen
29.12.1992
Maximilian Sauer
MSV Duisburg
defence
15.05.1994
Ernesto Torregrossa
Sampdoria Genua
striker -
28.06.1992
Jonathan Smith
FC Chesterfield
midfield - Zentrales midfield
17.10.1986
Carlos Rosario
Bayamón FC
defence
30.01.1994
Emil Frederiksen
SönderjyskE
midfield - Offensives midfield
05.09.2000
Francesco Mazzarani
Ladispoli Calcio
left midfield
28.11.1986
Oke Promise Aghedo
FC Perly-Certoux
defence
16.02.1984
André Filpe Baiao
FC Rorschach-Goldach 17
midfield
19.05.1995


Fördelarna och nackdelarna med en karriär som fotbollspersonal
Många pojkar och flickor drömmer om en karriär som professionell fotbollsspelare i början av barndomen. även i vuxenåldern önskar många att ha tagit denna karriärväg. även om en karriär som fotbollsproffs lovar några klara fördelar, medför detta också många nackdelar som alltid bör beaktas.
Fotbollsspel med högsta fördel
Varje entusiastisk hobbyfotbollsspelare skulle ge mycket för sitt livsstöd genom att spela fotboll. Den här drömmen blev sann för professionella fotbollsspelare. Arbetsdagen för en professionell fotbollsspelare består vanligtvis i stor utsträckning av att spela och utöva fotboll. Den resulterande meriterna är en av de största fördelarna med denna karriärväg. Mest framgångsrika professionella fotbollsspelare uppnår en inkomst på drygt en miljon euro i månaden. Några av de mest framgångsrika fotbollsspelarna når till och med en årlig inkomst på över 80 miljoner euro och därmed en veckolön på över en miljon.
Varierade resor till främmande länder
Förutom dessa två faktorer, vilket skulle göra karriärbyte för de flesta, har professionella fotbollsspelare möjlighet att resa till många främmande länder. Som regel bär kostnaden för fotbollsresenären sin förening. Både inom ramen för mästerskap, tävlingar och vänskap spelar professionella fotbollsspelare sina spel över hela världen. De flesta deltar också i många kulturella evenemang tillsammans med sina kollegor och kan därmed uppleva de olika kulturerna och fasetterna i andra länder närmare än de flesta andra anställda.
Professionella fotbollsspelare lider av enormt prestandatryck
Tillsammans med dessa tydliga fördelar är det givetvis också några nackdelar. Trots att fotbolls spel och träning är en av de största fördelarna med denna karriär är det också den största nackdelen. För en professionell fotbollsspelare är inte spelets kul eller den vänliga sammanhållningen i laget avgörande. I professionell fotboll handlar allt om spelarnas prestanda. Därför drabbas de flesta professionella fotbollsspelare av ett enormt press på prestanda och söker regelbundet en idrottspsykolog. Mer än 90% av alla professionella fotbollsspelare genomgår för närvarande regelbunden psykologisk behandling. Dessutom är depression bland professionella fotbollsspelare relativt utbredd.
Absolut disciplin med lite utrymme för självutveckling
Dessutom erbjuder en karriär som professionell fotbollsspelare väldigt lite utrymme för självutveckling. Efter att en begåvad ungdomsspelare har tecknats i en av de ledande klubbarna, är hans arbetsdag bara lite annorlunda till pensionen. Bara en spelares merit kan fortfarande stiga beroende på hans prestanda på fältet genom åren. även under ett spel måste de professionella fotbollsspelarna hålla strikt efter reglerna och strategierna för tränaren. Spontana spelmanövrar och individuella kurser är inte möjliga i professionella lag. Varje spelare förstår sig själv som en del av laget och inte längre som en enskild person.
Krävande karriärer med stora fördelar
Karriären som professionell fotbollsspelare erbjuder många attraktiva fördelar för utövande idrottare. Samtidigt måste dock allvarliga restriktioner accepteras, vilket även kan få hälsoeffekter. Av denna anledning är en karriär som professionell fotbollsspelare både extremt krävande och med hög komfort.




  Contact  Privacy / Datenschutz